Günümüzün en yaygın hastalığı olan obezite ile mücadelede ederken mükemmel bir motivasyonla diyete başladınız. Her ne kadar motive olsanız da süreç öncesi tüketilen basit karbonhidrat ve şeker sebebiyle vücudunuz hala şekere bağımlı olabilir.
Bu sebeple beynimizi diyete hazırlarken vücudumuza da bu savaşta direnebilmesi için çeşitli silahlar vermekte fayda var. Bu haftaki yazımda diyet yaparken tatlı ihtiyacınızı bastırabilen, destek alabileceğiniz çay çeşitlerinden bahsedeceğim.
Örneklere başlamadan önce, kısaca çay satın alırken ürün etiketi okumanın öneminden bahsetmek istiyorum. Piyasadaki çoğu çaylar, doğal içerikli etiket barındırsalar da şeker ve koruyucu içerikleri fazlaca barındırıyor. Bu sebeple sallama çaylardan ziyade kendinizin demlemesi çayın kalitesi ve etkinliğini arttıracaktır.
1- Yeşil çay; içerdiği kateşinler sayesinde antioksidan etkisi olan yeiiş çayın aynı zamanda yağ yakımını hızlandıran ve kan şekeri üzerinde dengeleyici etkisi vardır. Bu sebeple kilo kaybı süresinde hem yağ kaybederken hem de iştah ve tatlı ihtiyacınızı baskılayacaktır
2- Hibiskus; hipotansif etkisi ile bilinen hibiskusaynı zamanda iyi bir C vitamini kaynağı ve antioksidandır, bu sebeple metabolizma hızlandırıcı ve kilo kaybını destekleyici etkisi vardır. Ayrıca laksatif etkisinden dolayı karında şişlik ve huzursuz bağırsak sendromunda da etkilidir ve kabızlığa da iyi gelir.
3- Tarçın; iyi kolesterolü yükseltirken kötü kolesterol dediğimiz LDL değerini düşürmekte etkisi olan tarçın aynı zamanda antidiyabetik etkisiyle vücutta insülin etkinliğini arttırdığından insülin direnci tedavisi için de oldukça faydalıdır. Bu sayede tatlı ihtiyacını baskılarken kilo kaybına da etkisi fazladır.
NOT! Piyasada bulunan sinameki tarçını veya Çin tarçınından ziyade SEYLAN tarçın etkinliği en güvenli ve kaliteli tarçın türüdür.
4- Zencefil; mideyi rahatlatıp bulantı veya kusmayı önleyebilen zencefil çayı, vücutta termogenezisi arttırarak yağ yakımına yardımcıdır. Ayrıca iştah baskılayıcı etkisinden dolayı kalori alımının da azalmasını sağlar.
Not: Bitki çayları demlenirken su ile bitki kaynatılmamalı veya bitki kaynar suyun içine eklenmemelidir. Bu çayların etkinliğini azaltır. En doğru demleme yöntemi kaynamış suyu biraz bekletip sonra bitkileri içine atarak en az 15-20 dk demlenmesini beklemektir.
Kolajen Tipleri Ve Kullanımı hakkında bilgi almak için tıklayın.