header-bg

L karnitin, vücutta doğal olarak üretilen bir aminoasittir. Yağ asitlerini kandan mitokondriye taşıyarak atp sentezlenmesine yani enerji üretimine ve yağ yakımına katkı sağlar. Ayrıca vücutta yorgunluğa sebep olan laktik asit oluşumunu da minimalize eder ve özellikle spor esnası ve sonrasında oluşan yorgunluk hissinin azalıp, spor performansının artmasını da sağlar.

Yoğun veya düzenli egzersiz yapan kişilerde karnitin ihtiyacı artar bu nedenle takviye olarak alınması önerilir. Spor öncesi karnitinin özellikle sağlıklı karbonhidratlar ile birlikte alınması sporda dayanıklılığı arttırır ve yağ yakımını hızlandırır.

C vitamini varlığı da vücutta l-karnitin sentezini arttırmaktadır.Bu sebeple içeriğinde c vitamini, kinoa, keten tohumu ve l-karnitin bulunan bu ürüne bir göz atın; (http://www.vitabar.net/metabolic-fire)

Doğal olarak kırmızı et, süt ürünleri ve özellikle kuzu etinde mevcuttur. Ayrıca kuşkonmaz, balık, kümes hayvanları, avokado ve buğdayda da bulunmaktadır. Ayrıca diyabetik nöropati, hipertiroidi, damar sertleşmesi, Alzheimer gibi bazı rahatsızlıkların tedavisinde de kullanımı önerilen l-karnitin, literatürde takviye edici gıda olarak yerini almıştır.

C Vitamini Ve Eksikliğinde Görülen Sağlık Sorunları hakkında bilgi almak için tıklayın.

turker-karabuga

yag-yakimi

l-karnitin

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Beden Kitle İndeksim (BKİ) Normal, Her Şey Yolunda Mı?

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre (WHO) obezite; sağlığı bozacak aşırı yağ birikimi olarak tanımlanır. Kişinin kilogram cinsinden...

Safra Kesesi Taşı

Safra kesesi taşı genelde kadın ve 60 yaş altı kişilerde daha sık görülür. Safra taşı tipleri ikiye ayrılır. Bunlar; kolesterol taşı ve pigment taşı olarak adlandırılır. Kolesterol taşları; 2.5 cm’den...